Vysoce kvalitní víno, které se vyrábí pouze v příznivých ročnících z hroznů tradičních tokajských odrůd, když se na hroznech vytvoří dostatečné množství cibéb. Obsah cukru je nejméně 90 g/litr . Je to elegantní víno s výraznou chlebovinou, silně aromatické, vysoce extraktivní a příjemně sladké. Při klasickém technologickém oxidačním procesu zraje v dubových sudech v tradičním tufovém tokajském sklepě. Je určeno pro nejnáročnější gurmány. Charakter tohoto vína jej přímo předurčuje pro vzácné chvíle.
obsah alkoholu: 12,5%
země původu: Slovensko
alergeny: oxid siřičitý
brva: výrazná jantarová
vůně: oxidačněcibébovitá s medovým dozněním
chuť: výrazná, chlebovinkového charakteru, s dozněním jižního ovoce, čokolády a vanilky.
skladování: 10-12 stupňů
servírování: sladký aperitiv vhodný k dezertům a kávovým specialitám.