Tokajské víno vyráběné v příznivých ročnících, když se na hroznech vytvořilo dostatečné množství cibéb. Ve své kategorii patří mezi to nejlepší, co příroda nabízí. Na základní tokajskou míru 136 l (Gönczký sud) se přidají 3 putny cibéb (1 Putna = 25 kg) . Obsah přírodního cukru je u tohoto vína nejméně 60 g/litr. Prochází náročným výrobním procesem. Vyzrávání probíhá v tufových sklepích kdy při pozvolné oxidaci nabývá charakteristické vůně a chuti. Uspokojí i náročného znalce klasických tokajských vín. Je vhodné pro vzácné chvíle a slavnostní příležitosti.
obsah alkoholu: 12% země původu: Slovensko alergeny: oxid siřičitý barva: intenzivní zlatožlutá s jantarovým odstínem vůně: charakteristická oxidačněcibébovitá chuť: jemně karamelová, extraktivní, příjemně sladká skladování: 10-12 stupňů servírování: sladký aperitiv, doporučený i k dezertům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nastavení